Esittely

Hei, olen Kovasen Anu Jyväskylästä

Olen aina rakastanut koiria. Ensimmäinen oma koira hankittiin perheeseemme vuonna 2002.  Pieni aprikoosi kääpiövillakoira Ali muutti meille tuolloin. Ali (Alibaba) oli reipas ja aktiivinen pieni koira, joka myös tiesi arvonsa. Ali oli ihana ja valloittava koko perheen lemmikki ja harrastuskoira. Sen kanssa opin, mitä kaikkea koiran kanssa voikaan harrastaa, myös niitä isompien koirien lajeja :D. Rakkain harrastus meillä oli kuitenkin agility.

Suuremman koiran kaipuu oli kova. Kun näin vuonna 2003 pitkässä leijonatrimmissä olevan portugalinvesikoiran kuvan, päätin, että tuollaisen ihanuuden haluan minäkin joskus. Siitä alkoi tiedon haku ja rotuun tutustuminen; rodusta oppiminen. Sillä tiellä olen edelleen.

Vuonna 2005 toteutui  haaveeni omasta portugalinvesikoirasta, kun saimme hakea kotiin toisen koiran, Ompun (April Fool's Xtempore Amore). Ompun kanssa pääsimme kokeilemaan kaikenlaista; agilitya, tottista, pk-hakua, pk-jälkeä, riistan jäljestystä koiratanssiakaan unohtamatta. Näyttelytkin tulivat tutummiksi Ompun kanssa. Omppu valioutui sittemmin Suomen ja Viron muotovalioksi.

Lomailimme Portugalissa keväällä 2010 ja tutustuimme portugalinvesikoirien vesityöskentelyyn ja sen viralliseen koemuotoon. Saman vuoden joulukuussa meille saapui 11-viikkoisena Vela (Vela da Casa da Buba). Velan kanssa harrastimme pääasiassa agilitya ja portugalinvesikoirien rodunomaista vesityöskentelyä. Velan kanssa on koettu ja treenattu paljon. Näyttelyissä Vela ei varautuneena koirana kovinkaan viihtynyt mutta agilitykentällä ja vedessä se oli elementissään; itsevarma, vireä ja vireessä, välillä vähän liikaakin.

Pikkuhiljaa Ompun myötä kypsyi myös ajatus rodun kasvattamisesta. Kasvattajakurssin suoritin vuonna 2008 ja samana vuonna minulle myönnettiin kennelnimi Merediam.

Tavoitteena on kasvattaa terveitä ja luonteeltaan sekä ulkonäöltään rotumääritelmän mukaisia portugalinvesikoiria rodusta kiinnostuneille perheenjäseneksi, lemmikiksi ja monipuolisiin harrastuksiin. 

koiraharrastuksia ja luottamustehtäviä:
Suomen Villakoirakerho:  jäsen 2002-2013

Jyväskylän Agility Team:
jäsensihteeri 2006-2007
hallituksen jäsen 2008
hallituksen puheenjohtaja 2009-2011
hallituksen jäsen 2016-2017

Vesikoirat ry:
pentuvälittäjä 2009-2013
jalostusneuvoja 2013-2017

Suomen Kennelliitto:
jäsen 2002-
kasvattajan peruskurssi 2008
kasvattajan jatkokurssi 2017
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti