perjantai 12. maaliskuuta 2021

Aina saa kysyä, mutta...

Tämä aika on koirien. 

Korona-pandemian vuoksi kotoilun lomassa ihmiset ovat heränneet tarpeeseen saada perheeseen myös nelijalkainen perheenjäsen, useimmiten koira. 

Pentutiedusteluja tulee viikottain useita, pääsääntöisesti sähköpostilla mutta myös puhelimitse. Se on hienoa, kun rotu kiinnostaa ja minusta on mukava keskustella ja kertoa tästä ihanasta rodusta, sen ominaisuuksista, historiasta, luonteesta, perinnöllisistä vioista ja sairauksista, koirien lajityypillisestä käyttäytymisestä ja harrastuksista.

Olen havainnut kolme asiaa, jotka  tässä bentubuumissa ovat korostuneet:

Ensimmäiseksi: sähköpostitse kysytään paljon pelkkää pennun hintaa ja jonotusmahdollisuutta vaivautumatta kertomaan itsestään mitään.  Pahoittelut, mutta minun vastaukseni ovat yhtä lyhyitä näissä tapauksissa, kaikki kasvattajat eivät vaivaudu edes vastaamaan moiseen. 

HUOM!  tässä kohtaa pitää myös kiittää isosti ihmisiä, jotka ovat asiallisesti esitelleet itsensä, kertoneet itsestään, perheestään, elämäntavoistaan ja siitä, mitä koiralta toivovat. Ja miksi juuri tämä rotu kiinnostaa. Jos ei ole kokemusta, ollaan nähty vaivaa ja tutustuttu rotuun tarkemmin pyrkimällä tapaamaan useita koiria.  Ja koska tämä on kahden kauppaa, ollaan kiinnostuneita kuulemaan kasvattajan näkemys rodun nykyisyydestä, kasvatustyön tuloksista ja haasteista, tavoitteista ja toiveista.  KIITOS TEILLE! 

Toiseksi: pentuja kysyvät eivät välttämättä ole koskaan tavanneet portugalinvesikoiraa livenä. Silti he ovat hyvin varmoja, tutkittuaan asiaa tarkemmin, että juuri tämä rotu sopii heille. Minua kiinnostaa, miten he ovat tähän johtopäätökseen päätyneet. Kehotankin aina tutustumaan rotuun livenä. Siihen on kanavia, esimerkiksi facebookissa on useita portugalinvesikoiraryhmiä, jossa voi haeskella koirallisia oman kaupungin alueelta. Älä siis osta portugalinvesikoirapentua säkissä, tutustu rotuun!

Ja kolmanneksi: Halutaan koko ikänsä tervenä pysyvä koira. 

Minulle ihan jokainen pentu, joka täältä lähtee on erittäin tärkeä ja rakas. Toivon saavani kuulla pennun luovutuksen jälkeen koiran kuulumisia ihan sen koko elinkaaren ajan. Tunnen suurta surua ja huolta siitä, jos kasvatti sairastuu, voi huonosti tai jopa menehtyy liian varhain eliniän odotteeseen nähden. Tämä on aina mahdollista, kuten myös se, että koira elää suht terveenä vielä 16-vuotiaana,  kuten oma kantanarttuni Omppu.

 Aika suunnittelusta pentueen luovutushetkeen on pitkä, useita vuosia. Siihen aikaan mahtuu paljon tutkimista, selvittämistä, keskusteluja, rahan kuluttamista, ajan kuluttamista, valvottuja öitä, huolta ja murhetta sekä kohtalon oikkuja. Siihen aikaan mahtuu myös iloa, riemua, naurua, ystäviä, ihania koiria ja pentuja, onnea ja uusia hienoja ihmisiä ja tapahtumia pienen kenneltoimintani piirissä. Kuulostaa ylevältä ja hienolta jopa omaan korvaani. Mutta silti en voi luvata koko elämänsä terveenä pysyvää koiraa. 

Kevät on ihan nurkan takana, pidetään toisistamme huolta!!

Anu

Omppu, April Fool's Xtempore Amore juhli 2.3.2021 16 -vuotissynttäreitään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti